Internet

4. oktober

11.00 Internet er nede i bygning 1.
14.02: Bahnhof er i bygningen og undersøger.
14.33: Strømmen mangler i switche - givetvis grundet tagarbejdet.
15.05: Internettet er tilbage. Genstart eventuelt din router.


Ejerforeningen har en kollektiv fiberaftale med Bahnhof. Det betyder at alle lejligheder har en 1000/1000 Mbit forbindelse for 55,-/md.

Betaling sker automatisk på den månedlige opkrævning sammen med ejerbidraget. Det er ikke muligt at framelde forbindelsen.

Tilmelding

Der er ikke behov for særskilt tilmelding, fordi aftalen i foreningen er kollektiv. Når du flytter ind, er der aktivt internet i netværksstikket fra stikket i væggen ved entredøren.

Det kan være nødvendigt at forbinde en computer med kabel, for at få hul igennem første gang. Så er det muligt, så gør dét, og forbind så din trådløse router efter du har konstateret, at forbindelsen virker.

SUPPORT

Har du problemer, så læs først afsnittet FEJLINDING her på siden. Løser det ikke tingene, kan du kontakte Bahnhof på telefon 78719100

Tilkøb

Det er muligt at tilkøbe en fast IP-adresse for 20,-/md.

IP-adresse bestilles ved at kontakte Bahnhof support.


TELEFONI

Det er muligt at få fastnettelefoni over din internetlinje; såkaldt IP-telefoni.

Foreningen samarbejder ikke med nogen bestemt leverandør, så du kan frit vælge mellem alle udbydere på markedet.

Foreningen yder af samme grund ikke support på en IP-telefoni løsning.

FASTNET VIA TDC

Et alternativ til IP-telefoni er at få en "almindelig" kobberlinje ind i lejligheden (såkaldt PSTN). Dette leveres af TDC og er en sag mellem den enkelte ejer og TDC.

FEJLFINDING

Oplever du problemer, så prøv disse ting før du kontakter Bahnhof support (eller bestyrelsen):

Tjek AT FORBINDELSEN ER AKTIV

Sæt en computer direkte til internetstikket. Altså ikke igennem wifi, router eller andet udstyr, men direkte med netværkskabel.

Hvis der nu er forbindelse, ligger problemet i dit eget udstyr, og dermed noget, du selv skal finde en løsning på, da Bahnhof og foreningen kun har ansvar indtil stikket ind i lejligheden.

Virker forbindelsen ikke, selv når du sætter en computer direkte til vægstikket med kabel, skal du kontakte Bahnhof.

Genstart router

Hvis forbindelsen virker fra vægstikket, men ikke igennem din egen (wifi)router, så prøv med en genstart af routeren.

Det gør du ved at slukke for strømmen til routeren, vente et minut og så tænde igen. Det tager typisk 1-2 minutter for routeren at starte op igen.

Langsom/svingende hastighed

Langsom eller svingende hastighed, er som regel enten gammelt udstyr, eller forstyrrelse fra andre wifisignaler.

I etageejendomme er der mange wifi netværk, og de mange signaler forstyrrer hinanden (interferens), hvilket kan give ustabilitet.

En løsning kan være, at skifte frekvensbånd eller hvilken kanal routeren sender på. Dette gøres i indstillingerne på routeren.

Er din router ved at have nogle år på bagen, kan det være derfor det går langsomt eller svinger i hastighed. Det er særligt slemt med routere og andet udstyr, der bruger såkaldt 2,4 Ghz forbindelse (også kendt som "802.11b").

Er det tilfældet, kan det måske være tid til at investere i nyt udstyr. Vi anbefaler at du vælger en router, der som minimum kører med såkaldt “Wifi 6” (802.11ax).

Jeg får ikke 1000/1000 mbit ved måling?

Den typiske årsag er, at din wifirouter ikke kan håndtere en høj nok hastighed og/eller der er for mange forstyrrende signaler omkring dig (se ovenfor).

Din router (og tilsluttede enheder) skal som minimum være af typen 802.11ax-standarden for at kunne sende de fulde 1000/1000 Mbit over trådløs forbindelse.

For at give et retvisende billede af din hastighed, skal målingen foretages via netværkskabel direkte fra stikket i væggen og via speedtest.net

ANDRE PROBLEMER

Løser ovenstående ikke dit problem, så skriv til bestyrelsen.


TV-signal

Måske du leder efter information om TV-signal.