Overgang til Fiberby [OPD. 30/4]

OPDATERING pr. 30/4

Så er overflytningen til Fiberby gennemført og det er gået rigtig fint. Der er lagt et orienterede brev i alle postkasser. Hvis du ønsker brevet digitalt pr. mail, så send en mail til bestyrelsen.

Over de næste uger, vil forbindelsen blive optimeret, så hastigheden passer. Det kan tage lidt tid, så vær tålmodig.

Nogle trådløse routere (såkaldte b og g routere) vil ikke kunne levere 100 mbit trådløst, så laver du en hastighedstest, skal det foregå med kablet direkte fra stikket i væggen, for at vise den reelle hastighed.

Vil du indkøbe en ny router, anbefales det at købe minimum en n-type med dual band. Se fx den Fiberby tilbyder til 500,- længere nede.

__

På onsdag d. 29. april skifter vi kablerne rundt, så internetforbindelsen leveres fra Fiberby.

Det betyder, at alle lejligheder skal forvente nedetid mellem kl. 10 og 16. Vi opdaterer her, når indgrebet er gennemført og alt er godt.

Overgangen til Fiberby giver et par muligheder og ting, du skal være opmærksom på:

Emailadresser og telefoni fra Cirque lukker

Har du haft emailadresse fra Cirque, vil denne ikke være tilgængelig efter 1/5 2015
Vi henviser til de gratis tjenester hos fx gMail eller Hotmail.

Som vi har orienteret om tidligere, så lukker det interne fastnettelefonnetværk også i forbindelse med overgangen. Vi håber alle, der vil beholde deres nummer, har fået flyttet til en ny udbyder, ellers anbefaler vi at tage fat i Cirque for at afklare, hvilke muligheder I har.

Alle internetabonnementer hos Cirque opsiges naturligvis automatisk.

Køb en trådløs router for 500,-

Fiberby tilbyder i forbindelse med overgangen, at alle ejere kan købe en prækonfigureret router for 500,- (normalt 700,-). Det er en let løsning, hvis du ikke har en trådløs router og ønsker én, eller den du har trænger til en udskiftning. Fiberby konfigurerer routeren, så det blot er at sætte den til, så kører det.

Modellen hedder: TP Link N750 TL WDR4300 Dual band og ser sådan her ud:

Vi arrangerer, at routeren kan hentes hos viceværten. Ønsker du at købe en router, så skriv til bestyrelsen@frankrigshuse.dk

Vi klarer det hele

Selve skiftet af kabler osv. foregår på forenings side af netværket og vi optimerer det eksisterende netværk til at kunne håndtere den højere hastighed. 

Der skal altså ikke trækkes kabler, ændres stik eller lignende i de enkelte lejligheder.

Fri internet til alle i 14 dage

Overgangen til Fiberby kommer til at fungere ved, at der åbnes op for internet til alle lejligheder, så der er en mulighed for at prøve forbindelsen af, hvis man ønsker det.

Alle lejligheder modtager information omkring tilmelding til Fiberby i postkassen i slutningen af denne uge. Det er gratis at tilmelde sig i overgangsperioden på de 14 dage.

Efter d. 14. maj koster det 250,- at tilmelde sig.

Giver noget af ovenstående anledning til spørgsmål, så skriv til os.