Lær papfoldningens kunst

Når man køber et nyt tv, et skab eller noget andet til hjemmet, er det tit pakket ind i pap. Det er vigtigt, så det man har købt når sikkert frem uden ridser og skader.

Når man så har pakket den nye ting ud, er pappet pludselig aldeles uinteressant og bliver til affald. Og så skal det smides ud.

I foreningen har vi særlige papcontainer netop til dét formål. Udfordringen er, at pap fylder meget - i hvert fald indtil det bliver foldet sammen. Og det er heldigvis let!

For en måneds tid siden, fandt vi en papcontainer, der så således ud:

Overfyldt papcontainer :-(

Det ser vi desværre tit, og var det fordi, vi bare producerer rigtig meget papaffald i foreningen, ville vi overveje at afsætte flere penge på budgettet til ekstra papcontainere.

Men det mener vi ikke er nødvendigt; for her er samme container – og samme pap – efter tre minutters foldning:

Papcontainer efter papfoldning :-)

Interessant, ikke? Det krævede, at vi foldede og trykkede pappet sammen + smed noget flamingo og et par pizzabakker i containeren med husholdsningsaffald, men så kunne det hele også nemt være der.

Fold pap i tre simple steps

Vi siger ikke, at vi nu skal skiftes til at gå ned og folde pap i hver papcontainer. Vi opfordrer blot til, at vi hver især folder vores eget pap. Og det kan du gøre nemt sådan her:

  1. Tøm papkassen for ting, der ikke hører til i papcontaineren; vi oplever især plastik og flamingo (og pizzabakker, der altså ikke hører til i papcontaineren).

  2. Fold kassen sammen, efter foretrukne metode: Enten ved at fjerne tapen, der holder kassen sammen, hvorefter den meget let kan foldes (kan evt. gøres i lejligheden, så den også er nemmere at få med ned i gården).
    En anden metode er at stille sig på hjørnerne, så kassen "braser sammen". Det er også effektivt - og kan være en god aktivitet for børn eller barnlige sjæle.
  3. Læg kassen/pappet i containeren. Skulle der mangle plads, så tjek om der ligger en ufoldet kasse i containeren, der lige skal foldes sammen for at give plads. Ellers prøv den næste papcontainer.

Vi håber I allesammen vil være med til at gøre papfoldning til en "gårdsport", så vi kan holde området omkring containerne pænt og gøre det nemt at komme af med sit affald.

De bedste hilsner fra bestyrelsen.